Przepisy

poniedziałek, 14 marca 2016

Pełnoziarniste spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym

Każdy z nas lubi spaghetti. No, ok - prawie każdy.
Szczególnie, jeśli można je zrobić szybko, prosto i przepysznie! Czego chcieć więcej? Wrzucam przepis, który pewnie już gdzieś, kiedys był, ale u nas w domu pojawił się niedawno.


Spowodowany brakiem czasu i "Bundy lodówką" (czyli klasycznym efektem braku czasu na zakupy) zaowocował takim oto cudem. Nie ukrywam, że niekwestionowanym Maestro od spaghetti jest u nas Pituś, ale ja niewiele mu ustępuję. No to bach! :


Pełnoziarniste spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym:





Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- spaghetti pełnoziarniste (np. Lubella)
- ulubiony sos pomidorowy (może byc w słoiczku, u mnie była to Barilla z chilli)
- mała cebulka
- oliwa

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Cebulkę pokroić w kosteczke i podsmażyć na oliwie. Dołożyć tuńczyka z puszki i podsmażyć lekko. Na końcu wlać sos i wszystko podgrzać. Po ugotowaniu, makaron odcedzić i pozostawić w garnku. Wlać do niego sos i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerz i opcjonalnie posypać parmezanem.
Pychoooota, serio! :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz